5 απλές μέθοδοι για το γρήγορο άγχος

, ανεξάρτητα από το πόσο πολλές τάξεις γιόγκα πηγαίνετε ή πόσο ήρεμα προσπαθείτε να μείνετε, η ζωή θα ρίξει μερικές αγχωτικές στιγμές σε σας. Κάποια μέρα μπορεί να αναγνωρίσετε ότι αποτύχετε απολύτως να θυμάστε για μια παρουσίαση εργασίας που οφείλεται σε μια ώρα, ενώ η άλλη μπορεί να λάβετε ένα τηλεφώνημα από τον εκπαιδευτή του παιδιού σας σχετικά με ορισμένα προβλήματα που έχει ο νεαρός σας στο σχολείο. Ωστόσο, κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς αρχίζετε να τεντώνετε, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε το άγχος στις διαδρομές του. Όλοι είναι διαφορετικοί, οπότε δοκιμάστε μερικά από αυτά για να δείτε τι λειτουργεί το καλύτερο για εσάς:

Αναπνεύστε το.

Το κρίσιμο δικαίωμα εδώ είναι η χρήση όλων των πνευμόνων σας, όχι μόνο του κορυφαίου μέρους. «Όταν παίρνετε μια κλωτσιά πίσω διαφραγματική αναπνοή που επεκτείνεται στο κάτω μέρος των πνευμόνων σας, παίρνετε μεγάλη ανταλλαγή οξυγόνου, η καρδιά σας δεν χρειάζεται να λειτουργεί τόσο σκληρά, καθώς και η αρτηριακή σας πίεση καθώς και ο καρδιακός ρυθμός μειώνεται, “Κράτη Alice Domar, PhD, καθηγητής συνεργάτη στο Ιατρικό Ίδρυμα του Χάρβαρντ, καθώς και Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Domar Center for Mind/Body Health. Δοκιμάστε το παίρνοντας μια αργή βαθιά αναπνοή, διευρύνοντας το στήθος σας καθώς και την κοιλιά, ενώ μετράτε σε τέσσερα. Στη συνέχεια, καθώς εκπνέετε, μετράτε πίσω σε ένα. Κάνετε αυτό τρεις ή τέσσερις φορές, καθώς θα αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα.

Ανοίξτε την εφαρμογή Fitbit.

Χρειάζεστε λίγο περισσότερη καθοδήγηση; Εάν έχετε ένα Fitbit Blaze, Fitbit Fee 2, ή Fitbit Tee 3, Ionic, ή Versa, κατευθυνθείτε προς την εφαρμογή Kick Back καθώς και συμμορφωθείτε με μια από τις καθοδηγούμενες αναπνοές. Η εφαρμογή προβάλλει τον καρδιακό σας ρυθμό καθώς και ένα εξατομικευμένο μοτίβο αναπνοής για να σας βοηθήσει να νιώσετε πολύ καλύτερα όσο δύο λεπτά (υπάρχει επίσης μια συνεδρία πέντε λεπτών αν θέλετε να πάτε περισσότερο).

Βάλτε ένα ευχαριστημένο πρόσωπο.

“Το χαμόγελο μπορεί να είναι μια γρήγορη, επιθετική μέθοδος, αφού ορισμένοι από τους μυς της συμφωνίας συνδέονται με το νεύρο του πνεύμονα, γεγονός που διευκολύνει τη χαλάρωση”, δηλώνει η Heidi Hanna, PhD, Εκτελεστικός Διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Άγχους καθώς και Συγγραφέας του stressaholic. Δεν μπορείτε να φτάσετε πραγματικά στο χαμόγελο αυτή τη στιγμή; Προσπαθήστε να οραματιστείτε να το κάνετε. “Ακόμη και μόνο η πίστη για το χαμόγελο στο εσωτερικό μπορεί να διεγείρει προσεκτικά αυτούς τους μύες για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε – και μπορεί ακόμη και να δώσει ένα γνήσιο χαμόγελο!” αυτή λέει.

Πάρτε τον εγκέφαλό σας για να βοηθήσει.

“Αν βρίσκεστε σε λειτουργία Freak-Out, προτείνω κάτι που τηλεφωνώ να σταματήσω, να αναπνέω, να αντανακλούν, να επιλέξουν”, δηλώνει ο Δρ Domar. Εδώ είναι ακριβώς πώς λειτουργεί: Πρώτον, φανταστείτε ένα πραγματικό σημάδι στάσης. Στη συνέχεια, πάρτε μερικές αργές, βαθιές αναπνοές. Στη συνέχεια, δείξτε αναρωτιέστε τον εαυτό σας τι συμβαίνει πραγματικά καθώς και σας ενεργοποιεί τον πανικό. Τέλος, ρωτήστε τι μπορείτε να κάνετε ιδανικό τώρα, αυτή τη στιγμή, για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να αισθανθείτε καλύτερα – όπως να καλέσετε έναν καλό φίλο ή να κάνετε μια βόλτα. “Το μυαλό σας πηγαίνει αμέσως στο σενάριο χειρότερης κατάστασης, ωστόσο αυτό δεν κάνει πολλά καλά”, δηλώνει ο Δρ Domar. “Αυτή η διαδικασία μπορεί να σας βοηθήσει να σας εμποδίσει να πανικοβληθείτε.”

Κίνηση!

“Με οξύ άγχος, δεν μπορείτε πάντα να το πιστεύετε μακριά, καθώς και να πείτε στον εαυτό σας να ηρεμήσει”, δηλώνει η Belisa Vranich, επιστημονικός ψυχολόγος καθώς και συγγραφέας του Breathe. “Όταν τονίζει, το σώμα σας ενεργεί σαν να υπάρχει μια φυσικά επικίνδυνη κατάσταση-εξ ου και η αντίδραση αγώνα ή πτήσης. Κάνοντας κάτι φυσικό μπορεί να το κάνει πολύ πιο εύκολο να ηρεμήσει. ” Η πρότασή της: τρέξτε γύρω από το μπλοκ, κάντε 10 burpees ή ανακαλύψτε κάποια άλλη έκρηξη δραστηριότητας που θα μεταβολίσει την ανταπόκριση άγχους. Το αποτέλεσμα: ένα πιο ήρεμο, πιο ευτυχισμένο.

Αυτές οι πληροφορίες είναι για ακαδημαϊκές λειτουργίες μόνο καθώς και δεν εννοείται ως υποκατάστατο της ιατρικής διάγνωσης ή θεραπείας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτές τις πληροφορίες για τη διάγνωση ή τη θεραπεία ενός προβλήματος ή κατάστασης υγείας και ευεξίας. Επιθεωρήστε πάντα τον γιατρό σας πριν μεταβάλετε τη διατροφή σας, μεταβάλλετε τις συνήθειες του ύπνου σας, λαμβάνοντας συμπληρώματα ή ξεκινώντας μια νέα ρουτίνα φυσικής κατάστασης.

Αλίκη Oglethorpe

Η Alice Oglethorpe είναι ανεξάρτητος συγγραφέας καθώς και συντάκτης με έδρα το Σικάγο, IL. Καλύπτει την υγεία, την ευτυχία, την καταλληλότητα, καθώς και οτιδήποτε άλλο που εκτοξεύει το ενδιαφέρον της. Η δουλειά της εμφανίστηκε στο περιοδικό O, το περιοδικό Oprah, τον εαυτό, το σχήμα, τη φυσική κατάσταση, το redbook, την υγεία, τα πολύ καλύτερα σπίτια και τους κήπους, την ψυχολογία σήμερα, τη μεγάλη νοικοκυριό, καθώς και περισσότερα.

, ανεξάρτητα από το πόσο πολλές τάξεις γιόγκα πηγαίνετε ή πόσο ήρεμα προσπαθείτε να μείνετε, η ζωή θα ρίξει μερικές αγχωτικές στιγμές σε σας. Κάποια μέρα μπορεί να αναγνωρίσετε ότι αποτύχετε απολύτως να θυμάστε για μια παρουσίαση εργασίας που οφείλεται σε μια ώρα, ενώ η άλλη μπορεί να λάβετε ένα τηλεφώνημα από τον εκπαιδευτή του…

Leave a Reply

Your email address will not be published.