5 Οφέλη για την ανάγνωση της ανάγνωσης

Η εύρεση κάποιου ήσυχου χρόνου για να χαλαρώσετε και να αποσυμπιεστεί κατά τη διάρκεια των διακοπών μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η εξεύρεση κάποιου πραγματικού χρόνου διακοπής – κατά προτίμηση χωρίς οθόνες – θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. Λοιπόν, γιατί να μην μπερδευτείτε με μια καλή ανάγνωση; Η ανάγνωση δεν ακονίζει μόνο το μυαλό σας. Η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι είναι ένας μεγάλος ανακουφιστής άγχους. Επιπλέον, προσφέρει κάποια ασυνήθιστα προνόμια υγείας.

Εδώ είναι 5 τρόποι ανάγνωσης μπορεί να ωφελήσει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό.

Λιγότερο άγχος

Εάν είστε ένα από τα 61 τοις εκατό των ανθρώπων που αισθάνονται frazzled κατά τη διάρκεια των διακοπών, σκαλίζοντας έξω κάποιο ήσυχο χρόνο ανάγνωσης μπορεί να προμηθεύσει τη διαφυγή που χρειάζεστε. “Όταν διαβάζουμε, έχουμε αυτή την εξαιρετική πνευματική ικανότητα να δημιουργήσουμε έναν άλλο κόσμο στο κεφάλι μας”, λέει ο Richard Gerrig, PhD, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Stony Brook. “Όταν είχατε μια φρικτή μέρα και καθίσετε στον καναπέ και σηκώστε ένα βιβλίο, αυτό το βιβλίο μπορεί να σας πάρει απολύτως μακριά.”

Είναι τόσο ισχυρό που μια πρόσφατη μελέτη σχετικά με το φόρο του άγχους που σχετίζεται με την πανδημία διαπίστωσε ότι ο πολύ περισσότερος χρόνος που οι άνθρωποι πέρασαν την ανάγνωση, τόσο λιγότερο ένταση αισθάνθηκαν. (Η άσκηση και το μαγείρεμα ήταν επίσης μεγάλες μπαστούνι άγχους).

Μια πιο υγιεινή καρδιά

Είτε πρόκειται για θερμαινόμενη οικογενειακή δυναμική, υπερφόρτωση επιδόρπιο, είτε για πολλά κοκτέιλ σαμπάνιας, οι διακοπές δεν είναι ιδανικές για την υγεία της καρδιάς. Η παραγωγή κάποιου χρόνου για ανάγνωση μπορεί να εξασφαλίσει το ticker σας, ακόμα κι αν το κάνετε μόνο περιστασιακά. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια εβδομαδιαία συνεδρία ανάγνωσης 30 λεπτών ήταν εξίσου αποτελεσματική με τη γιόγκα για την ελαχιστοποίηση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού, χωρίς χαλί ή ειδικά εργαλεία που απαιτούνται.

Περισσότερη συμπόνια

Το να θάβετε τον εαυτό σας σε ένα βιβλίο, ένα περιοδικό ή μια εφημερίδα μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο σχετίζετε με άλλους. “Οι άνθρωποι που διαβάζουν πολύ περισσότερα δείχνουν πολύ περισσότερη ενσυναίσθηση”, λέει ο Gerrig. Ενώ ο ακριβής μηχανισμός δεν έχει καρφωθεί, ο Gerrig υποπτεύεται ότι οι αναγνώστες είναι σαν σιωπηλοί θεατές που μαθαίνουν παρατηρώντας τις ενέργειες των χαρακτήρων που διαβάζουν – και τις συνέπειες αυτών των συμπεριφορών. “Όταν βλέπουμε ότι οι καλοί άνθρωποι συνήθως ανταμείβονται και ότι οι κακοί άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να τιμωρηθούν, θέλουμε να συμπεριφέρονται σαν τους καλούς”, εξηγεί.

Προστασία από τη γνωστική παρακμή

Όσο μεγαλύτεροι παίρνουμε, το πολύ πιο εύκολο είναι να ξεχνάμε μικρά (και συχνά μεγαλύτερα) πράγματα. Οι ειδικοί έχουν γνωρίσει εδώ και πολύ καιρό ότι οι υγιείς ρουτίνες όπως η άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή, η διαχείριση του άγχους, ο χρόνος που ξοδεύουν με τους φίλους και την οικογένεια και τη διαμονή διανοητικά ενεργά μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε Spry.

Τώρα, μια νέα μελέτη προσθέτει την ανάγνωση σε αυτόν τον κατάλογο. Και δεν χρειάζεται να περάσετε ώρες στη βιβλιοθήκη για να δείτε αποτελέσματα. Όταν οι επιστήμονες ζήτησαν από τους ηλικιωμένους πόσους χρόνους ξόδεψαν την ανάγνωση, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ανέφεραν την ανάγνωση μία φορά την εβδομάδα (ή περισσότερο) ήταν 46 % λιγότερο πιθανό να βιώσουν μειώσεις που σχετίζονται με την ηλικία στη μάθηση και τη μνήμη από τους μη αναγνώστες.

Μια μεγαλύτερη ζωή

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να γυρίσετε το χαρτί ή να κλωτσήσετε με το αγαπημένο σας περιοδικό. Αλλά αν θέλετε να ζήσετε περισσότερο, σηκώστε ένα βιβλίο. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι οι βιβλιοθήκες, που διαβάζουν για περίπου μισή ώρα την ημέρα, απέκλεισαν ανθρώπους που δεν διάβασαν βιβλία κατά σχεδόν 2 χρόνια. πως μπορεί να συμβαίνει αυτό? “Η ανάγνωση βιβλίων ενθαρρύνει την βαθύτερη ανάγνωση από τα περιοδικά [ή τις εφημερίδες] και βοηθά τους αναγνώστες να σχεδιάσουν πολύ περισσότερες συνδέσεις με τον έξω κόσμο”, λέει ο Avni Bavishi, MD, πολιτικός γιατρός στο Northwestern University Feinberg School of Medicine και συν-συγγραφέας του The μελέτη. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η ψυχική προπόνηση ενισχύει τον εγκέφαλο, βοηθώντας τον να αναπτύξει δεξιότητες επιβίωσης που συνδέονται με τη μακροζωία.

Όσο ευεργετική μπορεί να είναι η ανάγνωση, η εύρεση του χρόνου για να το κάνετε είναι μια άλλη ιστορία, ειδικά αν δεν είστε στη ρουτίνα για να ξεκινήσετε. Εάν είστε πρωινός άνθρωπος, σκεφτείτε να αφήσετε κατά μέρος κάποιο ήσυχο χρόνο ανάγνωσης πρώτο πράγμα, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με λίγα λεπτά ηρεμίας. Ή να τοποθετήσετε κάποιο υλικό ανάγνωσης στην τσάντα σας για να βουτήξετε αργότερα την ημέρα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα πνευματικό διάλειμμα. Αλλά αν η μέρα σας είναι πολύ απασχολημένη για να σκεφτείτε ακόμη και την ανάγνωση, το σκάψιμο σε ένα βιβλίο πριν από το κρεβάτι μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να τελειώσετε. Απλά φροντίστε να κολλήσετε με ένα hardcover ή ένα paperback αντί για ηλεκτρονικά, τα οποία μπορούν να εκπέμπουν μπλε φως που μπορεί να χάσει με τον ύπνο σας.

Αυτές οι πληροφορίες αφορούν μόνο εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο της ιατρικής διάγνωσης ή θεραπείας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτές τις πληροφορίες για τη διάγνωση ή τη θεραπεία ενός προβλήματος ή κατάστασης υγείας. Πάντα να ελέγχετε με το γιατρό σας πριν αλλάξετε τη διατροφή σας, αλλάζοντας τις συνήθειες ύπνου σας, λαμβάνοντας συμπληρώματα ή ξεκινώντας μια νέα ρουτίνα γυμναστικής.

Karen Ansel, MS, RDN

Η Karen Ansel, MS, RD, CDN, είναι σύμβουλος διατροφής, δημοσιογράφος και συγγραφέας που ειδικεύεται στη διατροφή, την υγεία και την ευεξία. Το πιο πρόσφατο βιβλίο της είναι η θεραπεία των superfoods για την αντι-γήρανση: μείνετε νεότεροι, ζείτε περισσότερο.

Η εύρεση κάποιου ήσυχου χρόνου για να χαλαρώσετε και να αποσυμπιεστεί κατά τη διάρκεια των διακοπών μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η εξεύρεση κάποιου πραγματικού χρόνου διακοπής – κατά προτίμηση χωρίς οθόνες – θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. Λοιπόν, γιατί να μην μπερδευτείτε με μια καλή ανάγνωση;…

Leave a Reply

Your email address will not be published.