Bodybuilding εναντίον PowerLifting

από τον Geoff Roberts

Το bodybuilding vs powerlifting είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί καθώς και bantered για χρόνια. Υπάρχει ακόμη και μια ήπια αντιπαλότητα των ειδών μεταξύ των δύο, με τη μία πλευρά σε ορισμένες περιπτώσεις να σπρώχνουν τη διασκέδαση στην άλλη πλευρά για διάφορα στερεότυπα, όπως οι bodybuilders που είναι όλοι για show, ή powerlifters να είναι λίπος. Όσον αφορά τη δύναμη, νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλύτερος διαγωνισμός από ό, τι τα ονόματα. Έχω συγκρίνει τη δύναμη των bodybuilders με εκείνη των powerlifters στο παρελθόν, καθώς και υπέστη ένα τσουνάμι της αναστάτωσης ανατροφοδότησης από την κοινότητα powerlifting, της οποίας είμαι μέλος, ειρωνικά αρκετά. Εδώ πηγαίνουμε ξανά.

Το IFBB Pro Ron Partlow δήλωσε πρόσφατα μια ιστορία για το νέο του podcast (φροντίστε να το ελέγξετε) σχετικά με την κατάρτιση με έναν ανταγωνιστικό powerlifter. Ο Ρον μίλησε ακριβώς για το πώς, ενώ αυτός ο powerlifter με τον οποίο εκπαιδεύτηκε ήταν σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο δύναμης στον πάγκο, squat, καθώς και deadlift, ο Ron τον καπνίζει σχεδόν σε κάθε άλλη άσκηση. Ο Ifbb Pro Luke Sandoe εξήγησε πρόσφατα ότι ο στόχος του στο γυμναστήριο είναι να καταλήξει να είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατός σε κάθε άσκηση που εκτελεί. Αυτό θα εξηγούσε γιατί κάποιος όπως ο ίδιος ή ο Ron μπορεί να χειριστεί έναν powerlifter σε κινήματα αξεσουάρ, ωστόσο, θα συνθλίβονται στα τεράστια τρία. Ποιο θέτει το ερώτημα: Ποιος είναι ισχυρότερος;

Για λόγους επιχειρήματος, ας πάρουμε ένα υψηλού επιπέδου bodybuilder καθώς και ένα υψηλό επίπεδο powerlifter που ζυγίζουν και τα δύο £ 275. Οι bodybuilders τείνουν να είναι μεγάλοι deadlifters, έτσι ώστε ο ανελκυστήρας να είναι κοντά. Οι άλλες δύο κινήσεις ισχύος θα ήταν περισσότερο από πιθανό να είναι περίπου 100 λίβρες. Λίγοι bodybuilders πάγκους πάνω από 525 περίπου, ενώ ένα υψηλό επίπεδο 275 λίβρες powerlifter θα είναι καλύτερο σε 600. Ο PowerLifter πρόκειται να καταλήξει 850 ή περισσότερο, ενώ ο bodybuilder θα αιωρείται περίπου 100 λίβρες κάτω από αυτό.

Τούτου λεχθέντος, αν αυτοί οι δύο αθλητές έπρεπε να κάνουν hack καταλήψεις, λυγισμένες πάνω από σειρές, καθισμένοι εναέριοι τύποι αλτήρας, κάποιο είδος κίνησης πετάσεων, κλπ., Το υψηλό επίπεδο bodybuilder πρόκειται να θάψει το powerlifter σε πολλές περιπτώσεις. Λόγω της αλήθειας ότι οι bodybuilders πρέπει να αναπτύξουν κάθε μυϊκή μάζα στο μέγιστο δυναμικό της, ουσιαστικά αναγκάζονται να καταλήξουν να είναι ισχυροί σε σχεδόν όλους τους ανελκυστήρες γυμναστικής. Τώρα πριν από οποιονδήποτε τύπο bodybuilding οπαδοί αρχίζουν να ουρλιάζουν για τον πάγκο, καταλήψεις, καθώς και deadlifts του Akim Williams, James Hollingshead καθώς και Ronnie Coleman, μιλώ γενικά. Αυτοί οι τύποι θα μπορούσαν να κρεμάσουν απολύτως με οποιοδήποτε είδος powerlifter ενός παρόμοιου σωματικού βάρους.

Επομένως, το ερώτημα παραμένει. Είναι ένας bodybuilder που είναι ισχυρός στην πλειοψηφία όλων των ανελκυστήρων “ισχυρότερο” από ένα powerlifter που είναι εξαιρετικά ισχυρός μόνο στον πάγκο, squat καθώς και deadlift; Αισθάνομαι ότι οι κινήσεις του powerlifting, ιδιαίτερα η κατάληψη καθώς και η Deadlift, είναι πολύ καλύτεροι δείκτες δύναμης από ό, τι όλα τα άλλα προαναφερθέντα κινήματα bodybuilding. Ο πάγκος είναι αμφισβητήσιμος, καθώς και μια μεγάλη κατάσταση μπορεί να γίνει ότι η στάση του Overhead Press θα ήταν η επόμενη καλύτερη δοκιμασία δύναμης στο γυμναστήριο έξω από τις καταλήψεις καθώς και τα deadlifts. Πριν από οποιονδήποτε τύπο υποστηρικτών της Ολυμπιακής ανύψωσης χτυπά μια παρέμβυσμα, σκόπιμα αφήνω αυτά τα ανελκυστήρες, αφού τα δύο δημογραφικά στοιχεία που συζητούνται δεν συμμετέχουν σε αυτούς τους ανελκυστήρες. Για το λόγο αυτό, πιστεύω ότι οι powerlifters είναι στην πραγματικότητα η ισχυρότερη ομάδα.

Ενώ οι powerlifters είναι ισχυρότεροι, πιστεύω ότι η συνολική διαφορά αντοχής μεταξύ bodybuilders καθώς και powerlifters έχει υπερεκτιμηθεί δραστικά καθ ‘όλη τη διάρκεια των ετών. Εάν απαίτηση απόδειξη, πηγαίνετε να δείτε μερικά από τα επάνω, καθώς και να έρχονται bodybuilders από το Ηνωμένο Βασίλειο που όχι μόνο ανυψώνουν, ωστόσο, επίσης, ελέγχουν μεγάλες λίρες. Ακριβώς αφού οι bodybuilders δεν κρίνονται με τη δύναμή τους δεν σημαίνει ότι δεν είναι ισχυροί. Υπήρξαν πολύ λίγα ανθρώπινα όντα στην ιστορία που θα μπορούσαν να αναπτύξουν τη μυϊκή μάζα του κ. Olympia χωρίς να γίνουν υπερ -ισχυρές στη διαδικασία.

από τον Geoff Roberts Το bodybuilding vs powerlifting είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί καθώς και bantered για χρόνια. Υπάρχει ακόμη και μια ήπια αντιπαλότητα των ειδών μεταξύ των δύο, με τη μία πλευρά σε ορισμένες περιπτώσεις να σπρώχνουν τη διασκέδαση στην άλλη πλευρά για διάφορα στερεότυπα, όπως οι bodybuilders που είναι όλοι για show,…

Leave a Reply

Your email address will not be published.